CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.
Photo by GrierJ
Serves | 45 |
Prep time | 1 hour, 15 minutes |
Cook time | 1 hour |
Total time | 2 hours, 15 minutes |
Allergy | Citrus, Egg, Gluten, Lactose, Wheat |
Dietary | Hindu, Islam, Judaism, Vegetarian |
Meal type | Bread, Dessert, Snack |
Misc | Freezable, Serve Cold, Serve Hot |
By author | Pål Magnus Gullbekk |
Equipment
Alterations for dietary restrictions
Good to know
Preparation | |
Step 1 | |
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form. Bruk gjerne litt tørt brød, julekake eller hveteboller. Dersom du bruker brød med sukker, trenger du ikke ha i så mye sukker i puddingen. | |
Step 2 | |
Skjær brødet i passe tykke skiver og legg det i formen. Dryss litt rosiner mellom brødskivene. | |
Step 3 | |
Pisk egg og sukker godt sammen til en lett eggedosis og bland i melk, vaniljesukker og revet sitronskall. | |
Step 4 | |
Fordel en del av røren over brødet slik at det står litt over skivene. Legg til et lite press på brødet, slik at det trekker godt til seg væsken. Hell på resten av røren. | |
Steke brødpudding | |
Step 5 | |
I det du skal steke brødpuddingen, skal du senke temperaturen til 170°C. Brødpuddingen steker du på nederste rille i ovnen til den er stivnet helt igjennom, ca 1 time. |
Publisert 14. January 2014, 10:18 · Kategori: Recipe