Brødpudding

CISV Cookbook by CISV Norway

CISV er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner.

Brødpudding

5774606134_d243543831_b

Photo by GrierJ

Brødpudding

Serves 45
Prep time 1 hour, 15 minutes
Cook time 1 hour
Total time 2 hours, 15 minutes
Allergy Citrus, Egg, Gluten, Lactose, Wheat
Dietary Hindu, Islam, Judaism, Vegetarian
Meal type Bread, Dessert, Snack
Misc Freezable, Serve Cold, Serve Hot
By author Pål Magnus Gullbekk
Dersom du har rester av brød, loff, sukkerbrød, hveteboller, julekake (ja, hva som helst av gjærbakst nesten!) du ønsker å bruke opp, har du et ypperlig utgangspunkt en saftig brødpudding. Brødpudding er en billig og superenkel dessert hvor du med hell kan blande flere typer gjærbakst. Server brødpuddingen nylaget og varm med litt rød saus over.

Ingredients

  • 3000g julekake/julebrød , loff, grovbrød eller andre brødvarianter (rester)
  • 3,75 sitron (skallet fra denne)
  • 7,5 teaspoons vaniljesukker
  • 22 egg
  • 30 tablespoons sukker
  • 3,7l Helmelk eller annen variant
  • 22,5 tablespoons rosiner, bananer eller annen frukt

Note

Equipment

  • Mixing bowl
  • Oven Plates
  • Mixer

Alterations for dietary restrictions

  • Prepare without milk / lactose products to make this pudding vegan

Good to know

  • Brødpudding fikk sin plass i historien i 1814. Den ble nemlig servert hver eneste dag da Eidsvollmennene var samlet for å skrive Norges Grunnlov. Brødpuddingen var lenge en svært vanlig dessert. (http://dinmat.no/Brodpudding)

Directions

Preparation
Step 1
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.
Bruk gjerne litt tørt brød, julekake eller hveteboller. Dersom du bruker brød med sukker, trenger du ikke ha i så mye sukker i puddingen.
Step 2
Skjær brødet i passe tykke skiver og legg det i formen. Dryss litt rosiner mellom brødskivene.
Step 3
Pisk egg og sukker godt sammen til en lett eggedosis og bland i melk, vaniljesukker og revet sitronskall.
Step 4
Fordel en del av røren over brødet slik at det står litt over skivene. Legg til et lite press på brødet, slik at det trekker godt til seg væsken. Hell på resten av røren.
Steke brødpudding
Step 5
I det du skal steke brødpuddingen, skal du senke temperaturen til 170°C. Brødpuddingen steker du på nederste rille i ovnen til den er stivnet helt igjennom, ca 1 time.

Publisert 14. January 2014, 10:18 · Kategori: Recipe

Legg igjen en kommentar

E-postadressa di blir aldri publisert eller delt. Obligatoriske felt er merka *